Menü
Your Cart

Fűszernövények

Gyártó: Rédei Kertimag Cikkszám: 15_KD_kapor
KertDoktor Kapor(Anethum graveolens) Régóta honos, kedvelt fűszernövény. Egyenletesen nedves, napos helyre vessük. A kapor kedvezően hat sok zöldségféle fejlődésére. Kíválóan társítható paradicsommmal, uborkával, káposztafélékkel, céklával, salátákkal és hagymával.Elűzi a meztelen csigákat, az atká..
610 Ft
Nettó ár:480 Ft
Gyártó: ZKI Cikkszám: 25_metpetr_moha
Lombozata dús, tömött. Levélzete erősen fodrozott. A gyökérpetrezselyemtől igénytelenebb a talajjal szemben. Természetesen a vetés előtt itt is jól el kell munkálni a talajt, hogy egyenletes legyen a kelés. Középhosszú tenyészidejű, hajtatásra is alkalmas. Átteleltethető, szedése folyamatos, időpont..
339 Ft
Nettó ár:267 Ft
Gyártó: ZKI Cikkszám: 25_metpetr_sima
Sötétzöld, dús lombú fajta, sima levélzettel. Viszonylag gyorsan növekszik, jól bírja a többszöri vágást. Áttelel, de a töveket késő ősszel fel is szedhetjük, és becserepezve hajtathatjuk. Így a tél folyamán is szedhető. Többet terem, ha a hajtatáshoz augusztus elején vetjük szabad-földbe. Kelésig n..
339 Ft
Nettó ár:267 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_rozmaring01
Örökzöld félcserje. Virágai végállásúak, ajakosak, erősen kiemelkedő fellevelekkel. Színei a világoskéktől a liláig, sokféle árnyalatban megtalálhatóak. Levelei sötétzöldek, egyenesek, tűformájúak, szélük visszahajlik, fonákjuk szürkésen szőrözött. A növény minden része aromás illatú.Használják má..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_soska2
Paréjlórom néven is ismert növény.30-50 cm magas, ovális levelei csomóban nőnek, két oldalt a nyél mellett, kis csúcsokat alkotva behasítottak. Apró pirosas színű virágai a szár végén kalászban nőnek, bugavirágzatot alkotnak. A virágzás május elejétől egészen augusztusig tart.Jellegzetes savanyú íz..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_oregano1
A szurokfű, más néven közönséges szurokfű vagy vadmajoránna (Origanum vulgare) az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjának szurokfű (Origanum) nemzetségébe tartozó fűszer- és gyógynövényfaj, amelyet latin nevéből oregánónak is neveznek.Egész Európában ismerik és használják, de fűszerként főleg a me..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_metfokhagyma5
Évelő, 25 - 30 cm magas fűszernövény. Levelei nem csövesek, mint a snidlingé, hanem húsosak. Az egész növény fokhagymaillatú. Napos, tápanyag dús helyet kedvel. Vetés: március-áprilisban. A vetést tartsuk állandóan nedvesen, mivel nagyon lassan kel. Térállás: 25-30 x15-20 cm.&nbs..
356 Ft
Nettó ár:280 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_majoranna1
A növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Illóolajat, keserű anyagot, csersavat tartalmaz. Hazájában évelő, hűvösebb éghajlaton egyéves növény. 30-50 cm magasr..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 09_levendula04
A levendula fajok legjobban száraz, jó vízelvezetésű homokos vagy kavicsos talajokon fejlődnek teljes napsütötte fekvésben. Nincs különösebb trágyázási igényük. Magas páratartalmú helyeken a gyökerek hajlamosak a rothadásra gombafertőzés következtében.A levendula fómás betegsége (Phoma lavendulae..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_levzeller2
A szárzeller, angol zeller, rúdzeller, vagy halványított zeller (Apium graveolens var. dulce, tévesen halványítónak is titulálják, holott semmit sem halványít; sőt azt kell - termesztése során - halványítani) gumója kicsi és tele van gyökérrel, ezért étkezési célokra nem alkalmas. Levelei 30–40 cm..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Levélpetrezselyem 4 gr Agrosel Levélpetrezselyem 4 gr Agrosel
Jelenleg nincs!
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_levelpetrezselyem5
Kizárólag lombjáért termesztik, amely a gyökérpetrezselyeménél dúsabb, dekoratívabb. Gyökérzete kezdetben vékony, később elérheti a ceruzavastagságot is, de elágazó és legtöbbször összegabalyodott, ezért azt nem érdemes felhasználni. Cserépbe ültetve nemcsak díszíti a lakást, hanem hasznos is..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_mohafodros5
Kizárólag lombjáért termesztik, amely a gyökérpetrezselyeménél dúsabb, dekoratívabb. Gyökérzete kezdetben vékony, később elérheti a ceruzavastagságot is, de elágazó és legtöbbször összegabalyodott, ezért azt nem érdemes felhasználni. Cserépbe ültetve nemcsak díszíti a lakást, hanem hasznos is..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_kapor3
Egyéves, kissé fásodó szárú növény. Karógyökere 40–60 cm mélyre hatol a talajba, a felső 20–30 cm-es részen egyenletes eloszlásban, de nem túl sűrűn indulnak ki belőle az oldalgyökerek. Gyengén fejlett gyökérrendszere miatt érzékenyen reagál a felső talajréteg vízforgalmára. Hengeres, mere..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_kakukkfu13
Szárazságtűrő, fényigényes. Egyes fajok 20–50 cm hosszúra növő hajtásai elfekvők, mások félgömb alakú bokrokká fejlődnek. A hajtások elágazók, a fekvő részeken legyökeresednek. Virágos hajtásain átellenesen helyezkednek el elliptikus levelei. Apró, ajakos, egyes fajokon lilás rózsaszínű, másokon r..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_lestyan1
Évelő növényAkár 2 méter magasra is megnő. Első évben csak gyöktörzset és tőlevélrózsát fejleszt, a második évben jelenik meg a magszár és a szórt állású levelek. Levelei nyelesek, páratlanul szárnyaltak, az alsók kétszeresen, felfelé már csak egyszeresen. Virágzata összetett ernyő, virágai sárga ..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_bazsalikom2
Egyéves növény. Karószerű főgyökere számos oldalgyökérre ágazik. Nem hatol mélyre, de dús elágazódásával viszonylag nagy talajréteget sző át. Mereven felálló. 40–60 cm hosszú szára a gyökérnyaktól sok oldalhajtásra ágazik el. Kellemes, a szegfűszegre emlékeztető, fanyar illatú, pikáns ízű fűs..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_koriander5
Egynyári növényNövény magassága 40-100 cm Virágzata összetett ernyő, a virágok lilás színűek. A termés barnássárga, kemény, 2 résztermésből összeforrt iker-kaszat, melyek erőhatásra szétválnak, bordázottakLevele könnyen összetéveszthető a petrezselyemmel, de íze jellegzetesen aromás. A ..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_citromfu13
Évelő növényMagassága elérheti a 150 cm-t. Levelei tojásdad alakúak, enyhén csipkézettek, fűrészesek, citromillatúak. A levelek a négyélű száron keresztben átellenesen állnak. Apró, fehér vagy enyhén pirosas virágai tízesével-húszasával a levélhónaljakban nyílnak, július-augusztusban. A növényre j..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_tarkony04
Évelő növényCserje szerű növekedésLevelei és fiatal hajtásai is felhasználhatóakDivatos fűszernövényNövény magassága 120-150 cmLeveleit fogyasztják. Friss, zöld állapotában, vagy sóban, illetve ecetes vízben eltéve és szárítva is felhasználható. Saláták, ecetes savanyúságok eltevésénél, de levesek,..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Tételek: 1 - 19 / 19 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési nyilatkozat.