Menü
Your Cart

Fekete napraforgó 4 kg-os

Fekete napraforgó 4 kg-os
Fekete napraforgó 4 kg-os
Új -4 %
Fekete napraforgó 4 kg-os
Fekete napraforgó 4 kg-os
Fekete napraforgó 4 kg-os
1 585 Ft
1 657 Ft
Nettó ár: 1 248 Ft
  • Raktáron: Készleten
  • Cikkszám: 02_feketenapraforgo4
  • Súly: 4.20kg

Kedves Madárbarát!

Télre itt maradó vadmadaraink sokszor a segítségünkre szorulnak, hogy az ínséges időket átvészeljék. A vadmadarak komoly hasznot hajtanak, hiszen a kertünkben előforduló kártevők legnagyobb pusztítói. Egy cinke pár az utódaival együtt évente másfél millió rovart és lárvát pusztít el, mely másfél millió mázsát tesz ki. Ezért is kötelességünk, hogy hasznos barátainknak télen védelmet nyújtsunk.
Néhány fontos szabályt azonban be kell tartania a jó szándékú madárbarátnak, különben több kárt okoz tevékenységével, mint amennyit használ.

A legfontosabb szabály, ha egyszer elkezdjük etetni a madarakat, ne hagyjuk abba a tél végéig, mivel az etetőhöz szoktatott madarak nem járnak táplálék után, és az esetleges kiesés nagy pusztítást végezhet soraikban.

A kistestű, gyenge cinkéknek nagy erőfeszítésbe kerül egy-egy mag felnyitása. Néhány fagyos téli éjszaka után a kicsi, 15-20 g testsúlyú madárkák annyira legyengülnek, hogy már nem képesek a magok héját felnyitni és elpusztulnak. Ajánlatos cinkéink számára kész eledelt biztosítani, mint például a cinkegombóc.

Néhány madár, a sármányok vagy a pintyfélék nem jár etetőre, ezeknek a földre szórva jutassuk ki az eleséget.

A legegyszerűbb megoldás a magas olajtartalmú napraforgó etetése, amelyet a legtöbb madár szívesen fogyaszt.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.