Menü
Your Cart

Articsóka 1,3 gr Agrosel

Articsóka 1,3 gr Agrosel
Articsóka 1,3 gr Agrosel
225 Ft
Nettó ár: 177 Ft
  • Raktáron: Rendelhető
  • Cikkszám: 01_articsoka13
  • Súly: 5.00g

Ossza meg a terméket ismerőseivel !


Articsóka

  • Magas termetű, évelő növény.
  • Zöldeskék, osztott, hosszú leveleinek fonákja fehéres színű. Ránézésre rokonaihoz, a bogáncsformákhoz és a szamárkenyérhez hasonlóan veszedelmesen szúrósnak tűnik, filces-szőrös levelei azonban puhák, kellemes tapintásúak.
  • Többnyire csak a vetése utáni második évben kezd virítani, és 3-4 éven át ad jó termést.
  • A bogáncséhoz hasonló, bíborszínű, majd’ ökölnyire megnövő virágzatai a nyár végén jelennek meg az elhúsosodott virágtengelyeken.
  • A húsos csészeleveleket még bimbós állapotban szedik, és blansírozás, párolás, sütés, marinálás és egyéb műveletek után eszik.
  • Az olasz és francia éttermekből nem hiányozhat. A bimbók vastag sziromleveleit zöldségként fogyasztják. Ha vásároljuk, a kisebb bimbókat válasszuk. Készíthetünk belőle előételt fűszeres mártással, vagy megtölthetjük húsfélével. Markáns íze miatt nem kell fűszerezni, elég, ha citromlével locsoljuk meg. 
  • Április második felében állandó helyre, 1×1 m távolságra vetik, de így csak a következő évben szedhető, míg palántázással már az első évben is ad termést.
  • A palántaneveléshez már februárban melegágyba, cserépbe vetik a magot, márciusban válogatják a hajtásokat, és májusban ültetik ki állandó helyére. A hajtásválogatáskor leszedett rügydugványok továbbra is melegágyban tartva gyökereztethetők. Víz- és tápanyagigényes növény.
  • Ősszel az elvirágzott virágzati szárat kitörik, és felkupacolással, takarással védik a téli fagyok ellen – a védelmet a következő év áprilisában távolítják el. Ilyenkor ismét átnézik a hajtásokat, és a két legfejlettebbet hagyják meg.
  • A virágzatkezdemény általában júliustól szeptemberig folyamatosan szedhető. 

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési nyilatkozat.