Menü
Your Cart

Fűmagkeverék, a legellenállóbb 15 kg

Fűmagkeverék, a legellenállóbb 15 kg
Fűmagkeverék, a legellenállóbb 15 kg
Fűmagkeverék, a legellenállóbb 15 kg
Fűmagkeverék, a legellenállóbb 15 kg
Fűmagkeverék, a legellenállóbb 15 kg
62 457 Ft
Nettó ár: 49 179 Ft
  • Raktáron: Készleten
  • Cikkszám: 44_watersaver_15
  • Súly: 16.00kg

Ossza meg a terméket ismerőseivel !


  • A legellenállóbb fűmagkeverék, rossz vízgazdálkodású talajokra, szárazabb területekre.
  • Rendkívül mély gyökérzet ( 60 cm ), ezért kevesebb műtrágyát igényel,
  • Nagyon szárazságtűrő, ezért kevesebb öntözést igényel,
  • Legkönnyebben fenntartható fű,
  • Sportolásra, szabadidős tevékenységhez tökéletes választás.
  • Vetőmag kiadósság: 3 kg / 100 m2

Verhetetlen a szárazságban!


A hosszan tartó szárazság súlyosan károsíthatja a gyepet. A Water Saver megoldja  ezt a problémát. Míg más füves növények kiszáradnak, a Water Saver továbbra is zöld. A Water Saverben található Barenbrug Research fajták kitűnő szárazság - és hőtűréssel rendelkeznek. 

A Water Saver fűkeverék bokrosodó füvei, strapabíró réti fajtái a nagy toleranciájukról és a száraz időszakok utáni gyors regenerálódásról ismertek. Míg más fajták száraz vagy meleg körülmények között hosszú időre legyengülnek, addig Water Saver fű, nagy mélyre hatoló gyökérzete segítségével sokkal gyorsabban nyeri vissza élénk zöld színét.

A réti fűfélék választéka nagyon nagy, de a Water Saver csak azokat tartalmazza, amelyeket a Barenbrug kutatói alkalmasnak találtak a szárazságtűrés, a tél - és kopás tűrés szempontjából. A Barimpala egy ilyen finom réti fűfajta, amely mind száraz, mind pedig téli körülmények között jól teljesít.

A mély gyökerezésnek köszönhetően a víztakarékos fű a mélyebb talajrétegekből nyer vizet. A hagyományos fűfélék kevésbé mélyen gyökereznek, és csak a felső rétegből (a felső 10-15 cm-től) nyerhetnek vizet. Az ilyen növények száraz körülményeket nem viselik jól, hiszen a talaj felső része veszíti el a víztartalmát legkorábban. A Water Saver fűkeverék több mint 60 cm-es mélységig gyökerezik, és a gyökereiben tárolja a vizet és a tápanyagokat, így puffert hoz létre száraz időszakokra. A  csenkesz sajátossága a széles gyökérzet, ami a föld alatti rizómák és gyökerek kiterjedt hálózatát eredményezi.


Összetétel:

1, 5 és 15 kg-os kiszerelés


FajtaFajArány
Barorlando
Lolium perenne (angol perje)10%
Barduke
Poa pratensis (réti perje)
10%
Barlexas II
Festuca arundinacea (nádképű csenkesz)40%
Barcesar
Festuca arundinacea (nádképű csenkesz)
40%

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési nyilatkozat.