Menü
Your Cart

Nyestriasztó szett autóba

Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
Nyestriasztó szett autóba
26 806 Ft
Nettó ár: 21 107 Ft
 • Raktáron: Készleten
 • Cikkszám: 60_1235001
 • Súly: 1.50kg

Ossza meg a terméket ismerőseivel !


Ultrahangos és fizikai védelem egyben, nyest kártétel ellen.

Az erősebb ultrahang és áramütés elriasztja a nyestet az Ön gépjárműve motorjának környékéről.

Jellemzői :

 • Ultrahang kibocsátásával védi a gépjármű motorterét.
 • Több frekvenciás ultrahangos riasztás.
 • Áramütéssel védi a vezetékeket, csöveket a motortérben. 
 • Működtetéséhez 12 V-os csatlakozás szükséges, pl. akkumulátor.
 •  Üzemi feszültség: 12 - 15 V / DC (autó akkumulátor)
 • Átlagos áramfogyasztás: <13 mA (at 12,5 V)
 • Automatikus kikapcsolás abban az esetben, ha az akku feszültsége 11,8 V-ra esik vissza (± 2%)
 • Ultrahang frekvencia 23,000 k 27,000Hz
 • Hangteljesítmény: 80 dB (0,5 m távolságra)
 • Kilépő feszültség: kb. 300 - 400 V / DC (Az akkumulátor feszültségétől függően)
 • Üzemi hőmérséklet: kb. -25°-tól + 80°C-ig
 • Biztosíték: 160mA T (5x20 mm) 

FIGYELMEZTETÉSEK

 •  Az áramütéshez a nagyfeszültség, amelyet a 8 fémlemez bocsát ki, nem ártalmas az ember vagy állatok számára, mivel az áram nagyon alacsony (<2 mA). Impulzus lehet azonban szerencsétlen reakcióhoz olyan személy esetén, aki arra idegrendszeri hajlammal rendelkezik.
 • Ezt a rendszert kizárólag megfelelő szintű szakértelemmel és a nagyfeszültségű berendezéseken végzendő munkához szükséges tapasztalattal rendelkező személyek kezelhetik.
 • Ezt a készüléket nem használhatják olyan személyek (a gyerekeket is beleértve), akik csökkent fizikai, érzékszervi vagy mentális képességekkel rendelkeznek, vagy nem rendelkeznek elég tapasztalattal és ismerettel, hacsak nem állnak felügyelet alatt az utasítások tekintetében a termék használatát illetően a biztonságukért felelős személy által.
 • Használja az ON/OFF gombot a főrendszer kikapcsolásához, amikor éppen a motortérben dolgozik.
 • Ne próbálja meg kinyitni a vezérlőegységet és ne próbáljon meg hozzáférni a belsejéhez.
 • Ne próbálja megjavítani a készüléket, ha nem működik megfelelően, vagy bármely típusú károsodást mutat.Főként akkor, ha a csatlakozó kábelek megrongálódtak, a berendezést azonnal le kell csatlakoztatni, hogy a motortérben ne keletkezzen rövidzárlat vagy tűz.
 • Amikor a motorteret tisztítja, előbb kapcsolja ki a rendszert és védje a vezérlő dobozt a beázástól.
 • A rendszer ultrahangja nincs befolyással semmilyen elektronikus berendezésre, a pacemakereket, garázskapu-nyitókat, távirányítókat, alátéteket, stb. is beleértve. 

A szett tartalma :

 • 1 db vezérlő box beépített hangszóróval és ON / OFF gombbal 105 x 64 x 42 mm
 • 1 db pozitív piros kábel 2,4mm x 1 m in-line (5x20mm, 160 mA T) biztosítékkal (12 V / DC)
 • 1 db negatív fekete kábel 2,4mm x 1 m (12 V / DC)
 • 1 db fehér kábel 4,0 mm x 4 m (nagy lemezfeszültséghez)
 • 8 db rozsdamentes acél 62 x 42 mm nagyfeszültségű fémlemezzel
 • 8 db fekete műanyag szerelő blokkok (nagyfeszültségű fémlemezek), 37 x 37 x 17 mm
 • 10 db csavar 11 x 2 mm (8 + 2 db pótalkatrész)
 • 30 db összekötő kábel 4,5 x 200mm
 • 9 db kis öntapadó figyelmeztető címke
 • 1 db big öntapadó figyelmeztető címke
 • 1 öntapadó adattábla 

A készülék működése :

A jármű motorterébe történő beszerelését követően a jelen rendszer biztosítja, hogy a nyest kellő távoltásban maradjon az Ön járművétől, agresszív ultrahang és elektromos áram feszültsége kombinációjának segítségével.

ULTRAHANG

A vezérlő szekrényben egy hangszóró található, amely pulzálva áramló ultrahangot bocsát ki és folyamatosan változtatja annak frekvenciáját a 23-27 kHz közötti tartományban. A nyest hallja az ultrahangot, aminek következtében megriadnak és arra készteti őket, hogy gyorsan elmeneküljenek az adott helyről. Az emberek nem hallják a 20 kHz feletti frekvenciákat, ezért semmilyen módon nem érzékelik az ultrahangot.Az ultrahang-sugárzás 5 másodpercenként történik, 0,6 másodpercen át. Vegye figyelembe, hogy a vezérlőszekrényből kibocsátott ultrahang egy hangszóró, az ultrahang nem tud áthatolni szilárd anyagokon, mint például a fém, műanyagok, szintetikus anyagok és gumi: egyszerűen visszatükröződik a motortérbe, ami azt jelenti, hogy a háziállatok és a külső oldalon található állatok védelme biztosított az ultrahanggal szemben, ami nem zavarja őket. Hasonlóképpen, az olyan elektronikus berendezésekre, mint például a pacemakerek, garázskapu-nyitók és távirányítók, nincs hatással.

ÉRINTÉSVÉDELEM

Nyolc lemez rozsdamentes acélból amely azokhoz a motortérben levő alkatrészekhez csatlakozik, amelyek támadhatóak (csövek, tömlők, elektromos vezetékek és kábelek), tápellátásuk pedig 300 volt a vezérlőegységtől. Amikor a nyest érintkezik a lemezek valamelyikével, nagyfeszültségű áramütést szenved, amely elég nagy ahhoz, hogy elkergesse,(elektromos áram <2 mA) kisebb annál, hogy sérülést szenvedjen.

AKKUMULÁTOR VÉDELEM

A rendszer kevesebb, mint 13 mA elektromos áramot használ, ezért hosszú időn át be lehet kapcsolva anélkül, hogy lemerítené az akkumulátort. Amennyiben az akkumulátor feszültsége 11,8 V-ra csökken, a rendszer automatikusan kikapcsol az akkumulátor védelme érdekében, így még akkor is, ha hosszabb időre leparkolja az gépkocsit, az akkumulátor még elegendő kapacitással fog rendelkezni a motor beindításához.Az energiafogyasztás kikapcsolás után, készenléti üzemmódban kisebb, mint 0,1mA. Még akkor is, ha ez a rendszer az ultrahangot elektromos árammal kombinálja és nagy általánosságban a leghatékonyabb nyestriasztónak tekinthető, nem garantálható, hogy az összes támadás 100%-át kiküszöböli.

MEGJEGYZÉSEK AZ AUTÓ AKKUMULÁTORÁHOZ VALÓ CSATLAKOZTATÁSHOZ

A telepítés során véglegesen hozzá kell csatlakoztatnia a fekete és piros vezetéket a jármű akkumulátorának csatlakozóegységéhez. Az autó kábeleinek csatlakoztatása a terminálhoz a meglévő akkumulátorból általában az alábbi módok valamelyikével történik: i) csatlakozók, amelyeket csavarokkal húznak be, vagy ii) kupák, amelyek összekötik a terminál pontjait és csavarokkal vannak rögzítve az oszlopocskák tetején, vagy iii) lapos kábel csatlakozók, amelyek az akkumulátorhoz csatlakoznak. E három típusnál hozzon létre aránylag nagy hurkokat a fekete és piros vezeték végein és csatlakoztassa őket a csatlakozókra csavarral vagy csavarokkal, amelyek rögzítik az akkumulátor jelenlegi vezetékeit. Amennyiben az Ön akkumulátor-csatlakoztatása ettől eltérő, Önnek kell kialakítania egy megbízható és biztonságos csatlakoztatási módot.

TELEPÍTÉS

1. JÁRMŰ ELŐKÉSZÍTÉSE A nyest a vizeletét használja a területének megjelöléséhez, amelybe az autó motorja is beletartozhat. Ez a szag megzavarja az idegen nyesteket, amelyek betévednek a területre és ezért megpróbálják elpusztítani a motor megjelölt részeit az éles fogaikkal. Amennyiben csökkenteni szeretné ezt a veszélyt, amely az autóját fenyegeti, alaposan tisztítsa meg a motorteret és a területet, amelyen a kocsival általában parkolni szokott és távolítson el minden vizeletszag-nyomot a berendezés beszerelése előtt.

2. BERENDEZÉS TESZTELÉSE A TELEPÍTÉSÉT MEGELŐZŐEN Az időveszteség elkerülése érdekében ellenőrizni kell, hogy a berendezés megfelelően működik-e, mielőtt elvégezné a teljes telepítést. Először is, szigetelje le a fehér kábel végét elektromos szigetelő szalaggal. Csatlakoztassa piros kábelt a pozitív pólushoz és a fekete kábelt a negatív pólushoz az akkumulátoron . Mivel ez csak egy rövid teszt, az akkumulátorhoz csak „ideiglenesen” lehet csatlakoztatni (használjon pl. krokodilcsipeszt). Amennyiben a piros fény a gombon a csatlakozó egységen 5 másodpercenként felvillan, a berendezés megfelelően működik és telepíthető. Amennyiben a gomb nem villog, a berendezés hibás, ezért kérjen tanácsot a szállítójától. Amennyiben az első teszt rendben zajlott, de a teljes körű beszerelését követően nem működik tovább, akkor a beszerelést rosszul végezték el; szerelje ki a rendszert, majd kezdje el a folyamatot újra, az utasítások pontos betartásával. Vegye figyelembe, hogy a termékre vonatkozó garanciánk a gyártás során keletkező hibák vagy anyaghibák következtében felmerülő termékproblémákra vonatkozik és nem terjed ki a termék beszerelésével vagy eltávolításával kapcsolatos költségekre.

3. Szekvencia nagyfeszültségének SZERELÉSE  Téma: 2 lehúzó szalagok a 8 fekete műanyag szerelőtömb mindegyikébe. A lemez nagyfeszültségének klipje az egyes szerelőtömbökön . Erősítse a lemezt a blokkra csavarral a lemez közepén keresztül, de csak az út felénél erősen : A rendszer telepítésénél hagyja szabadon a tömböket, hogy a kábel hossza mentén az Ön által kiválasztott pozícióba mozogjon. Illessze a fehér nagyfeszültségű kábelt a tömbök mindegyikére a 8- as lánc létrehozásához . Erősítse rá a kicsi „Figyelmeztetés!” jelzést. High Voltage (Nagyfeszültség)! „Matrica a 8 nagyfeszültségű lemez mindegyikének tetején és egy a vezérlőszekrény felső részén.” 

4. VEZÉRLŐ DOBOZ TELEPÍTÉSE Vegye ki az in-line biztosítékot a biztosíték tartójából a piros kábelen . A két kötés segítségével , erősítse a vezérlőegységet egy olyan rögzített elemre a motortérben, ahol a) nem érintkezik hővel (azaz kipufogógázokkal és magával a motortömbbel) és ahol b) maximálisan nyitott a tér „a hangszóró első részénél, oly módon, hogy annyi ultrahangot bocsásson ki, amennyi csak a motortérben lehetséges; . Ezt követően csatlakoztassa a fekete kábelt a negatív pólushoz (-). Az akkumulátort és a piros kábelt a pozitív pólusra csatlakoztassa (+) a D4 akkumulátorból. Bizonyosodjon meg róla, hogy a biztosíték kábelei és tartója nem érintkezik forró felületekkel a motortérben (motorblokk, kipufogócső, elosztó, stb.), vagy az olyan mozgó részekkel, mint a ventilátor, hajtószíjak, stb. A biztosítéktartó 125 ° C hőmérsékletre került jóváhagyásra. Bizonyosodjon meg róla, hogy a biztosítéktartó hozzáférhető a biztosítékok cseréje céljából. A biztosítéktartót úgy kell felszerelni, hogy a nedvességtől védve legyen. Végül ragasszon egy nagy figyelmeztető címkét jól látható helyre a motortérben, ahol minden egyes személy számára egyértelműen látható lesz a térbe jutás megjelölése és amely óvatosságra vezet, hogy itt egy nagyfeszültségű berendezés került beszerelésre.” Amennyiben a telepítést követően az adattábla nem látható a vezérlőpulton, ragassza fel a mellékelt öntapadó adattáblát a készülék közelébe a motortérben. 

5. NAGYFESZÜLTSÉGŰ KÁBEL ÉS A LEMEZ TELEPÍTÉSE  A fehér nagyfeszültségű kábel beillesztésénél a motortérben gondoskodjon róla, hogy nem ér hozzá a motor részeihez, amelyek felforrósodnak és a szigetelésének megolvadásához vezethetnek (azaz a kipufogóktól és magától a motortömbtől) és a rendszer minden részét (a kábeleket és fémlemezeket) a motor minden mozgó részétől (azaz ékszíj, hűtő ventilátor, generátor) távol szerelje fel.Azt is vegye figyelembe, hogy a szilárd, fémes lemezeknek a) a motortérben kell lenniük nem közelebb, mint 5 mm az egyéb, elektromos feszültség alatt levő pontokhoz, b) teljes mértékben szigeteltnek kell lenniük, és nem lehetséges, hogy érintkezzenek a motortérben (használjon elektromos multimétert) és c) ott kell elhelyezni őket, ahol nem lehetséges a közöttük történő érintkezés. A rendszer telepítéséhez rendezze el és helyezze el a fehér kábelt és a szerelőtömböket a motortérben (E ábra) és a kábelkötegekszíjak segítségével a sérülékeny elemekre, amelyeknek védelemre van szükségük (csövek, tömlők, elektromos vezetékek és kábelek). A fennmaradó 10 fogantyú segítségével a biztosításhoz rögzítse a kábel minden szabad felületét. Abban az esetben, ha a fehér kábel vége kilóg az utolsó szerelőtömbből, vágja vissza, hogy megszüntesse egy esetleges rövidzárlat lehetőségét.Ezután tartósan biztosítsa, hogy a fémlemezeket csavarok erősítsék a tömbökhöz. A csavar átmegy a fehér kábel fémmagján és hozzáerősíti a lemezeket az áram nagyfeszültségéhez.

A rendszer most már teljesen telepítve van.

RENDSZER CSATLAKOZTATÁSA ÉS KIKAPCSOLÁSA

Helyezze vissza az in-line biztosítékot a biztosíték tartójába a piros kábelben . Nyomjuk meg az ON/OFF kapcsolót a vezérlőszekrényen. A piros fény a gombban minden ötödik másodpercben villan fel, a nagyfeszültség feltölti a lemezeket és a hangszóró ultrahangot bocsát ki. A főkapcsoló gomb a vezérlőpanelen lehetővé teszi a rendszer átkapcsolását kikapcsolt gyújtásnál.A vezérlőpulton található főkapcsoló lehetővé teszi a rendszer kikapcsolását. A rendszer inaktiválásához is használhatja, amennyiben a motortérben kíván munkát végezni.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
Címkék: Ultrahangos , elemes , nyest ,
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési nyilatkozat.