Menü
Your Cart

Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2

Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
Ultrahangos kisállat riasztó 200 m2
21 241 Ft
Nettó ár: 16 725 Ft
 • Raktáron: Készleten
 • Cikkszám: 60_wk0055
 • Súly: 1.00kg

Ossza meg a terméket ismerőseivel !


Ultrahangos kisállat riasztó WK0055 , Graden Protect 3

Használható beltérben, fedett kültérben és szabadban is. Különböző frekvenciájú hangok és fényeffekt segítségével riasztja a nem kívánt látogatókat. Hatásos kutya, macska, róka , nyest, nyúl, menyét és mosómedve elriasztására.

Jellemzői :

 • Ultrahang kibocsátásával védi a területet.
 • Több féle frekvencia és intenzitás állítható be.
 • Védendő terület maximális mérete : 200 m2 
 • Működtetéséhez 4 db D-típusú elemre ( Góliát )  van szükség. Az elemek nem tartozékai a készüléknek !
 • Működési idő az elemek minőségétől függően, akár 5000 bekapcsolás is lehet.
 • Hatékonysága a megfelelő beállításokat követően azonnal észlelhető.
 • 7 ultrahangos frekvencia állítható ( 14,3 - 25 kHz között ).
 • Teljesen vízálló kivitel, ezért akár szabadban is használható !
 • Hangnyomás 106 dB
 • Hálózati csatlakozási lehetőség is van a készüléken. Külön rendelhető a WTK052 ( beltéri ) és a WTK052-Out ( kültéri ) adapter.

Elemek behelyezése: A Garden Protector 3 tápellátásáról 4 darab „D“ LR20 1,5 V típusú elem gondoskodik. Figyelem! Ügyeljen arra, hogy a jobb működés érdekében jó minőségű elemeket használjon. Az elemek behelyezésekor győződjön meg arról, hogy a készülék kapcsolója OFF állásban van-e. Nyissa ki az elemrekeszt, majd helyezze bele a 4 elemet ügyelve a készüléken feltüntetett polaritásra.

A készülék tápellátása opcionálisan adapterrel (WKT052 vagy WKT052-OUT) is biztosítható.

Működés és használat:

A készülék infravörös érzékelővel rendelkezik, mely reagál a mozgásra. A készülék ekkor magas frekvenciájú hangokat (ultrahangokat) bocsát ki, melyek az emberi fül számára nem vagy alig hallhatók, egyes állatok azonban kiválóan hallják őket. Ezeket az állatokat tehát megzavarja; felhagynak szokásaikkal, és más helyre távoznak. Az érzékelés hatótávolsága +/- 15 méter. Amint az infravörös cella mozgás érzékel a hatósugarában, a készülék a beállítástól függő ultrahangokat bocsát ki körülbelül 7 másodpercig, majd visszaáll készenléti üzemmódra. A készülék 5 másodperc után újra beindul, de még mindig mozgást érzékel. A ciklus ezt követően ismétlődik.

Az elriasztani kívánt állatfajtától függően kiválasztandó frekvenciák a készülék hátára nyomtatva szerepelnek: 1–7 = macskák, 2–7 = kutyák, 3–7 = rókák, 4–7 = nyestek, 5–7 = nyulak, 6–7 = gémek.

Megjegyzés: 1 = a legmagasabb frekvencia (+/- 24 KHz), míg a 7 = a legalacsonyabb frekvencia (+/- 15 KHz). Az emberi fül 20 KHz-ig képes hallani a hangokat. Egyes beállításoknál tehát fütyülésszerű hangot hallhat.

Felszerelés, elhelyezés és ajánlások: A csövet és csúcsos végződését használja arra, hogy a készüléket az elriasztani kívánt állatok magasságába rögzítse. A készülék adott irányba, vízszintes síkban bocsátja ki az ultrahangokat. Ideális esetben az elriasztani kívánt kártevő magasságára kell elhelyezni úgy, hogy ne legyen semmilyen akadály a készülék és a kártevő között (az akadály zavarja az érzékelést és blokkolja az ultrahangokat). Nagyobb terület védelmére vagy ha a védeni kívánt területen a lombozat sűrű, szükség lehet több készülékre is. Működtesse folyamatosan a Garden Protector 3 készüléket, hogy állandóan távol tartsa a kártevőket.

Tájékoztatásul: minél inkább jobbra fordítja a mutatót, annál alacsonyabb a frekvencia és annál nagyobb a lefedett terület, mely legfeljebb 200 m² lehet. Egyes idősebb macskák vagy kutyák hallása érzékenyebb lehet a magasabb frekvenciájú ultrahangokra (főként, ha lelógó fülűek). Ebben az esetben a mutatót a frekvencia csökkentéséhez jobbra kell fordítani. Idős állatok esetében 4-es, 5-ös, 6-os vagy akár 7-es frekvenciára lehet szükség. A Garden Protector 3 a beindításától kezdve aktív, de ahhoz, hogy a kártevők szokásainak hosszú távú megváltozását tapasztalja, várni kell 2 hetet. A készüléket át is helyezheti, hogy elejét vegye a hozzászokásnak.

Soha ne dugja a fülét a Garden Protector 3 készülékhez. Csecsemőktől és gyermekektől elzárva tartandó.


Az elemek élettartama attól függ, hogy a készülék hányszor aktiválódik: ha a készülék nagy forgalmú helyre néz, az elemek élettartama rövidebb lesz, mint egy ritkább forgalmú környezetben.

Legyen jó szomszéd! A Garden Protector 3 megoldja a kóbor vagy póráz nélküli állatok, illetve a vadon élő állatok okozta problémákat. A Garden Protector 3 készüléket ne irányítsa szomszédai kertje vagy udvara, illetve a közterület felé. A készülék kizárólag a felhasználója magánterületén való használatra szolgál. Egyes kibocsátott frekvenciákat, mégpedig a legalacsonyabb szint beállítása esetén (amikor a mutató jobbra áll) észlelheti az emberi fül. Ebben az esetben elég a mutató segítségével kissé növelni a frekvenciát (a mutatót balra fordítva).

Újrahasznosítás: A készüléket újra kell hasznosítani, ne dobja a szemétbe. Kérjük, vigye újrahasznosító központba.

FONTOS: Amikor a készülék elemről működik, előfordul, hogy a készülék folyamatosan működésbe lép. Valószínű, hogy az elemek töltöttsége nem megfelelő. Kérjük, mielőtt visszaküldené a készüléket a Vevőszolgálatnak, próbálja ki új, jó minőségű elemekkel vagy az adapterrel.

A „Garden Protector” élettartama jelentősen növelhető az időjárási viszontagságok ellen védő berendezéssel. Így elejét veszi a felhőszakadások vagy jégeső okozta károknak.

A hangszórót ne takarja le. 

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
Címkék: Ultrahangos , hálózati , elemes , vad , kutya , macska , nyest , róka , nyúl ,
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési nyilatkozat.