Menü
Your Cart

Fűszernövények

Gyártó: NATURE Cikkszám: 61_6030268
Talajtakaró fólia fűszernövényekhezElőre luggalt, talajtakaró fólia. Színe : feketeVéd a gyomok ellen, melegíti a talajt és megtartja a vizet.Mérete : 95 cm x 5 méter20 cm x 25 cm lyukosztással.A lyukak átmérője 6 cm...
832 Ft
Nettó ár:655 Ft
Gyártó: Rédei Kertimag Cikkszám: 15_soska
Sóska  NAGYLEVELŰ Levelei 20-22 cm hosszúak, lándzsás vállúak. Kora tavasszal és késő ősszel adja a legnagyobb termést. Friss fogyasztásra és mélyhűtésre alkalmas.Jellegzetes savanyú ízét a benne található oxálsavnak köszönheti, melynek étvágyserkentő hatása is van. Magas C-vitamin tartalmá..
273 Ft
Nettó ár:215 Ft
Gyártó: Rédei Kertimag Cikkszám: 15_KD_kapor
KertDoktor Kapor(Anethum graveolens) Régóta honos, kedvelt fűszernövény. Egyenletesen nedves, napos helyre vessük. A kapor kedvezően hat sok zöldségféle fejlődésére. Kíválóan társítható paradicsommmal, uborkával, káposztafélékkel, céklával, salátákkal és hagymával.Elűzi a meztelen csigákat, az atká..
610 Ft
Nettó ár:480 Ft
Gyártó: ZKI Cikkszám: 25_metpetr_moha
Metélő petrezselyem / mohafodrozatúLombozata dús, tömött. Levélzete erősen fodrozott. A gyökérpetrezselyemtől igénytelenebb a talajjal szemben. Természetesen a vetés előtt itt is jól el kell munkálni a talajt, hogy egyenletes legyen a kelés. Középhosszú tenyészidejű, hajtatásra is alkalmas. Áttelelt..
371 Ft
Nettó ár:292 Ft
Gyártó: ZKI Cikkszám: 25_metpetr_sima
Metélő petrezselyem / simalevelűSötétzöld, dús lombú fajta, sima levélzettel. Viszonylag gyorsan növekszik, jól bírja a többszöri vágást. Áttelel, de a töveket késő ősszel fel is szedhetjük, és becserepezve hajtathatjuk. Így a tél folyamán is szedhető.Többet terem, ha a hajtatáshoz augusztus el..
371 Ft
Nettó ár:292 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_rozmaring01
RozmaringÖrökzöld félcserje. Virágai végállásúak, ajakosak, erősen kiemelkedő fellevelekkel. Színei a világoskéktől a liláig, sokféle árnyalatban megtalálhatóak. Levelei sötétzöldek, egyenesek, tűformájúak, szélük visszahajlik, fonákjuk szürkésen szőrözött. A növény minden része aromás illatú.Hasz..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_soska2
Sóska / ParéjlórumParéjlórom néven is ismert növény.30-50 cm magas, ovális levelei csomóban nőnek, két oldalt a nyél mellett, kis csúcsokat alkotva behasítottak. Apró pirosas színű virágai a szár végén kalászban nőnek, bugavirágzatot alkotnak. A virágzás május elejétől egészen augusztusig tart.Jell..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_oregano1
OregánóA szurokfű, más néven közönséges szurokfű vagy vadmajoránna (Origanum vulgare) az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjának szurokfű (Origanum) nemzetségébe tartozó fűszer- és gyógynövényfaj, amelyet latin nevéből oregánónak is neveznek.Egész Európában ismerik és használják, de fűszerként fől..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_metfokhagyma5
Metélő fokhagymaÉvelő, 25 - 30 cm magas fűszernövény. Levelei nem csövesek, mint a snidlingé, hanem húsosak. Az egész növény fokhagymaillatú. Napos, tápanyag dús helyet kedvel. Vetés: március-áprilisban. A vetést tartsuk állandóan nedvesen, mivel nagyon lassan kel. Térállás: 25-3..
380 Ft
Nettó ár:299 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_majoranna1
MajoránnaA növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Illóolajat, keserű anyagot, csersavat tartalmaz. Hazájában évelő, hűvösebb éghajlaton egyéves növény. 30-50 ..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 09_levendula04
A levendula fajok legjobban száraz, jó vízelvezetésű homokos vagy kavicsos talajokon fejlődnek teljes napsütötte fekvésben. Nincs különösebb trágyázási igényük. Magas páratartalmú helyeken a gyökerek hajlamosak a rothadásra gombafertőzés következtében.A levendula fómás betegsége (Phoma lavendulae..
199 Ft
Nettó ár:157 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_levzeller2
LevélzellerA szárzeller, angol zeller, rúdzeller, vagy halványított zeller (Apium graveolens var. dulce, tévesen halványítónak is titulálják, holott semmit sem halványít; sőt azt kell - termesztése során - halványítani) gumója kicsi és tele van gyökérrel, ezért étkezési célokra nem alkalmas. Level..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_levelpetrezselyem5
LevélpetrezselyemKizárólag lombjáért termesztik, amely a gyökérpetrezselyeménél dúsabb, dekoratívabb. Gyökérzete kezdetben vékony, később elérheti a ceruzavastagságot is, de elágazó és legtöbbször összegabalyodott, ezért azt nem érdemes felhasználni. Cserépbe ültetve nemcsak díszíti a lakást,..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_mohafodros5
Levélpetrezselyem ( mohafodros )Kizárólag lombjáért termesztik, amely a gyökérpetrezselyeménél dúsabb, dekoratívabb. Gyökérzete kezdetben vékony, később elérheti a ceruzavastagságot is, de elágazó és legtöbbször összegabalyodott, ezért azt nem érdemes felhasználni. Cserépbe ültetve nemcsak dí..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_kapor3
KaporEgyéves, kissé fásodó szárú növény. Karógyökere 40–60 cm mélyre hatol a talajba, a felső 20–30 cm-es részen egyenletes eloszlásban, de nem túl sűrűn indulnak ki belőle az oldalgyökerek. Gyengén fejlett gyökérrendszere miatt érzékenyen reagál a felső talajréteg vízforgalmára. Hengeres,..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_kakukkfu13
KakukkfűSzárazságtűrő, fényigényes. Egyes fajok 20–50 cm hosszúra növő hajtásai elfekvők, mások félgömb alakú bokrokká fejlődnek. A hajtások elágazók, a fekvő részeken legyökeresednek. Virágos hajtásain átellenesen helyezkednek el elliptikus levelei. Apró, ajakos, egyes fajokon lilás rózsaszínű, m..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_lestyan1
LestyánÉvelő növényAkár 2 méter magasra is megnő. Első évben csak gyöktörzset és tőlevélrózsát fejleszt, a második évben jelenik meg a magszár és a szórt állású levelek. Levelei nyelesek, páratlanul szárnyaltak, az alsók kétszeresen, felfelé már csak egyszeresen. Virágzata összetett ernyő, virágai..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_bazsalikom2
BazsalikomEgyéves növény. Karószerű főgyökere számos oldalgyökérre ágazik. Nem hatol mélyre, de dús elágazódásával viszonylag nagy talajréteget sző át. Mereven felálló. 40–60 cm hosszú szára a gyökérnyaktól sok oldalhajtásra ágazik el. Kellemes, a szegfűszegre emlékeztető, fanyar illatú, piká..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_koriander5
KorianderEgynyári növényNövény magassága 40-100 cm Virágzata összetett ernyő, a virágok lilás színűek. A termés barnássárga, kemény, 2 résztermésből összeforrt iker-kaszat, melyek erőhatásra szétválnak, bordázottakLevele könnyen összetéveszthető a petrezselyemmel, de íze jellegzetesen aromás..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_citromfu13
CitromfűÉvelő növényMagassága elérheti a 150 cm-t. Levelei tojásdad alakúak, enyhén csipkézettek, fűrészesek, citromillatúak. A levelek a négyélű száron keresztben átellenesen állnak. Apró, fehér vagy enyhén pirosas virágai tízesével-húszasával a levélhónaljakban nyílnak, július-augusztusban. A nö..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Gyártó: AGROSEL Cikkszám: 01_tarkony04
TárkonyÉvelő növényCserje szerű növekedésLevelei és fiatal hajtásai is felhasználhatóakDivatos fűszernövényNövény magassága 120-150 cmLeveleit fogyasztják. Friss, zöld állapotában, vagy sóban, illetve ecetes vízben eltéve és szárítva is felhasználható. Saláták, ecetes savanyúságok eltevésénél, de l..
225 Ft
Nettó ár:177 Ft
Tételek: 1 - 21 / 21 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési nyilatkozat.